Fairtrade Gemeenten zetten milleniumdoel 8 op de kaart!

fairtrade-gemeente250pxIn België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten. Inmiddels zijn er ook een aantal Nederlandse en Limburgse Fair Trade gemeenten.

Het publieksinitiatief begon in Engeland, waar Garstang zichzelf in 2000 tot eerste Fairtrade Gemeente van de wereld bombardeerde. Zo geeft Garstang actief vorm aan millenniumdoel 8: een wereldwijd partnerschap voor ontwikkeling. Sindsdien werken gemeenten, bedrijven, inwoners en scholen samen aan eerlijke handel. Al 17 landen hebben Fairtrade Gemeenten. Inmiddels telt Nederland ruim 25 Fairtrade gemeenten. In Limburg zijn Sittard-Geleen en Venlo Fairtradegemeenten en timmeren Venray, Weert en Maastricht hard aan de Fairtrade-weg!

Bovendien kan COS Limburg gemeenten ondersteunen om een zgn Eerlijke Winkelrouite in hun stad te realiseren. De Eerlijke Winkelroute maakt het voor consumenten in één oogopslag duidelijk waar zich winkels/eetgelegenheden bevinden die Fairtrade, biologische of tweedehands producten verkopen of gebruiken. Neem contact met ons op voor een advies op maat. U kunt hiervoor bellen of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie vind u ook op www.fairtradegemeenten.nl .