COS Limburg en het wereldpaviljoen

wereldpaviljoen250px

COS Limburg is nauw betrokken bij de ontwikkeling en realisering van het Wereldpaviljoen in het Kloosterdorp Steyl. Hier komt een educatief/recreatief belevingscentrum rond mondiaal burgerschap. Dit belevingscentrum is een vervolg op het Wereldpaviljoen zoals dit aanwezig was tijdens de Floriade in Venlo in 2012. In de rechterkolom leest u meer over de ontstaansgeschiedenis van het Wereldpaviljoen en de activiteiten die plaatsvonden tijdens de Floriade. Onderstaand treft u meer informatie aan over de activiteiten die in het Wereldpaviljoen in Steyl worden aangeboden.

 

Producten & Activiteiten

Inleefatelier Wereldpaviljoen Steyl

wereldpaviljoenHet inleefatelier van het Wereldpaviljoen, een educatieve en recreatieve attractie, opent haar deuren in 2014 in de voormalige drukkerij van het Missiehuis in Steyl (gemeente Venlo). Kinderen en jongeren maar ook gezinnen kunnen zich in dit paviljoen onderdompelen in een andere cultuur via beleving, interactieve games en workshops.
 

Lees meer...

Overige informatie en Links

Lees meer over de totstandkoming van het wereldpaviljoen.

 

Geschiedenis Wereldpaviljoen

Het Wereldpaviljoen op de Floriade 2012

Samen met een aantal mondiale groepen in Noord-Limburg staat COS Limburg aan de wieg van het Wereldpaviljoen. Een initiatiefgroep bestaande uit Ronald Kohnen (directeur COS Limburg), Peter Toonen (ambtenaar Regio Venlo) en René Poels (voorzitter SOS Meerlo-Wanssum) heeft in 2010 het idee verder uitgewerkt en een aparte stichting opgericht, die de ontwikkeling van het Wereldpaviljoen...

Lees meer...