logo studentenvoorlekkerfit 150pxIn samenwerking met COS Limburg hebben studenten van IFMSA Maastricht de ‘Studenten voor lekker Fit quiz’ ontwikkeld. Dit is een gastles voor het onderwijs waarbinnen een gezonde leefstijl centraal staat.

Studenten voor lekker Fit is een project van de grootste (medische) studenten stichting ter wereld, International Federation of Medical Students Associations (IFMSA). Binnen dit project is de quiz dan ook onderbracht bij IFMSA. IFMSA staat voor het verbeteren van de publieke gezondheid en heeft ook een afdeling in Maastricht. Een groot aandeel in het verbeteren van de gezondheid en verbreden van kennis is mogelijk door middel van onderwijs. IFMSA-Maastricht biedt volledig verzorgde lessen aan, die door studenten aan scholieren worden gegeven. De lessen zijn uitdagend en verbreden de kennis van de leerlingen. Eén van deze lessen is de ‘Studenten voor lekker fit quiz’.

Bij de ‘Studenten voor lekker fit quiz’ staat een gezonde leefstijl centraal. Met deze les wordt ingespeeld op het groeiende probleem van overgewicht bij jongeren door een ongezonde leefstijl. De les gaat over een gezonde leefstijl met betrekking tot voeding en lichamelijke activiteit. Dit wordt bereikt door een les in de vorm van een quiz die wordt afgewisseld met interactieve spellen. De interactieve spellen betreffen het schijf van vijf spel. De klas speelt in verschillende kleine teams tegen elkaar en ieder team probeert zoveel mogelijk punten te verdienen. De teams zullen door middel van goede samenwerking tot het juiste antwoord moeten komen.

  • Geschikt voor: Scholieren middelbare school (alle leerlagen) en MBO
  • Kosten: Gratis
  • Duur: ±45 minuten (1 lesuur)
  • Aantal: Maximaal ±30 leerlingen per quiz

 

Aanmelden

Indien u interesse of vragen heeft, twijfel dan niet en neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
De lessen worden gegeven door medische en/of gezondheidswetenschappen studenten van IFMSA Maastricht en worden aangeboden in het zuiden van Limburg. In onderling overleg wordt een afspraak gemaakt.

 

Voor vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met COS Limburg. Contactpersoon is Jasper Wichers.

 

COS Actueel