FTW logo week44 2015 ZonderDatum

Van 28 oktober tot en met 5 november is het Nationale Fairtrade Week. Tijdens en rondom deze week wordt er ook in Sittard-Geleen extra aandacht geschonken aan Fairtrade met een uitgebreid programma aan activiteiten.

Fairtrade Coffee Break bij Viva la Vida

Op 1 november vindt er bij Viva la Vida te Sittard een Fairtrade coffee break plaats voor fairtrade geïnteresseerden. Tijdens deze coffee break wordt, samen met wethouder Bert Kamphuis, gevierd dat er de afgelopen periode nieuwe organisaties zijn toegetreden tot de Fairtrade Campagne Sittard-Geleen. Mensen die meer willen weten over de Fairtrade Gemeente campagne of hier vragen over hebben zijn van harte welkom. Voor een broodje wordt gezorgd. Entree is gratis, wel graag uiterlijk 25 oktober aanmelden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
banner 1 11 17 viva la vida

Start 5e editie educatief Fairtrade Project

In de Fairtrade Week vindt de start plaats van de 5e editie van het educatieve Fairtrade Project voor leerlingen in het basisonderwijs. Binnen dit project werk de Fairtrade Werkgroep samen met de Albert Heijn. Aan dit project hebben de afgelopen jaren bijna duizend leerlingen uit Sittard-Geleen deelgenomen. In de Fairtrade Week start het project met gastlessen op verschillende scholen.

Fairtrade Herbergmaaltijd

Ook op 1 november organiseert Fairtrade Parochie Vrangendael een Fairtrade Herbergmaaltijd. Deze maaltijd wordt speciaal georganiseerd voor alleenstaanden die op deze manier in contact kunnen komen met anderen. De kosten voor deelname bedragen €3, - Men kan zich tot dinsdagmorgen 31 oktober aanmelden via tel nr. 046-8800185 van het Parochiehuis Vrangendael of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mensen die geen vervoer hebben worden opgehaald. De maaltijd begint om 17.00 uur.

Onderzoek leerlingen DaCapo

Leerlingen van DaCapo College Milaanstraat, opleiding Economie & Ondernemen, gaan in de Fairtrade Week bij verschillende supermarkten onderzoeken in welke mate er aandacht wordt geschonken aan Fairtrade. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van een uitgebreid lesprogramma waarin de studenten zich vijf weken achtereen verdiepen in de achtergronden van Fairtrade. In de week direct volgend op de Fairtrade Week wordt het project afgesloten met eindpresentaties.

Eerlijk Winkelen Route Geleen

EW logo RGB 300dpiVia een sociale media campagne wordt er tijdens de Fairtrade Week extra aandacht gevraagd voor de Eerlijk Winkelen Route in Geleen. Deze route wordt beheert door de Fairtrade Werkgroep en kent meerdere nieuwe deelnemers. Tijdens de Fairtrade Week worden deze bekendgemaakt.

 

Meer informatie of contact

Voor vragen over de Fairtrade Week en de Fairtrade Gemeente Campagne in Sittard-Geleen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Voor het laatste nieuws van de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen is te vinden op de facebookpagina www.facebook.com/FairtradeSittardGeleen/

Fairtrade Sittard GeleenDe Fairtrade werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade en duurzaamheid. De activiteiten van de Fairtrade werkgroep Sittard-Geleen maken onderdeel uit van de Global Goals Campagne in Sittard-Geleen en worden mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Sittard-Geleen. 

 

COS Actueel