upgradeslogo150pxNet als voorgaande jaren organiseerde diverse groepen jongeren weer Upgrade activiteiten tijdens Bevrijdingsfestival Limburg. Zo vonden er onder andere Upgrades plaats die werden uitgevoerd door de Jongerenraad Roermond, studenten van IFMSA Maastricht, de Kinder en Jongerenrechtswinkel Limburg en door jongeren van welzijnsorganisatie Wel.kom.

Lees meer...

BF Limburg 2018 ev logoCafé la Liberté is tijdens Bevrijdingsfestival Limburg niet meer weg te denken van het Munsterplein (Plein van de Vrijheid). Het café heeft ieder jaar een ander uiterlijk, maar hetzelfde doel: dat mensen die elkaar in het dagelijkse leven voorbij lopen met elkaar praten over vrijheid, vrede en democratie. Een ‘gelegenheidspropper’ zorgt voor bezette tafels. Stamgasten houden de gesprekken op gang.

Lees meer...

BF Limburg 2018 ev logoHet Bevrijdingsfestival is niet zomaar een muziekfestival. Het is een festival met een boodschap. De organisatie wil bezoekers stimuleren om na te denken over waarom Nederland op 5 mei feest viert en wat de waarde van vrijheid is. Dit jaar is het thema van alle Bevrijdingsfestivals ‘In vrijheid kiezen’, omdat het 100 jaar geleden is dat het algemeen kiesrecht werd ingevoerd. Een belangrijke mijlpaal voor de democratie waar een halve eeuw strijd aan vooraf ging. In een tent op het Munsterplein (Plein van de Vrijheid) was die strijd zichtbaar gemaakt met panelen vol foto’s en tekst.

Lees meer...

BF Limburg 2018 ev logoHet Bevrijdingsfestival is meer dan muziek alleen. Er vinden ook inhoudelijke activiteiten plaats rondom het jaarthema ‘In vrijheid kiezen’ en het meerjarenthema ‘Geef vrijheid door’.  
Met deze thema’s als uitgangspunt worden op het Plein van de Vrijheid en de Mondiale Markt verschillende Debat & Dialoog activiteiten georganiseerd.
Lees meer...

Logo we doen het samen festivalHeeft u een mooi idee waardoor andere mensen in uw buurt of wijk mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit? En kunnen deze mensen daardoor anderen ontmoeten, inspireren en zich verder ontwikkelen? Misschien gaat het VSB Fonds u helpen dat plan binnenkort uit te voeren! Tijdens het We doen het samen! Festival op zaterdag 30 maart a.s. kennen zij donaties van maximaal € 10.000,- toe.

Lees meer...

Netwerk DiversiteitWat betekent diversiteit in personeelsbeleid voor te nemen stappen op de werkvloer? De meeste mensen hebben impliciete en onbewuste voorkeuren voor bepaalde groepen; unconscious bias. Hoe kan je daar het beste mee omgaan? In hoeverre is maatschappelijk verantwoord ondernemen winstgevend?
Lees meer...

samen groener doenIn de documentaire ‘Samen groener doen’ komen verschillende ondernemers uit Sittard-Geleen aan het woord die ingaan op de wijze waarop duurzaamheid onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoering, welke rol hun persoonlijke motivatie hierbij speelt en op welke wijze de onderneming bijdraagt aan de Global Goals, de zeventien mondiale afspraken voor een rechtvaardiger en meer duurzame wereld.

Lees meer...

GG logo verticalOp vrijdagavond 21 december vond tijdens het NICE netwerkevent in Filmhuis de Domijnen de première van de documentaire ‘Samen groener doen’ plaats.  
Verschillende ondernemers uit Sittard-Geleen komen in deze documentaire aan het woord en gaan in op de wijze waarop duurzaamheid onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoering, welke rol hun persoonlijke motivatie hierbij speelt en op welke wijze de onderneming bijdraagt aan de Global Goals, de zeventien mondiale afspraken voor een rechtvaardiger en meer duurzame wereld.
Lees meer...

COS Actueel