Fairtrade Week logo najaar 2018Van 27 oktober tot en met 4 november is het Nationale Fairtrade Week. Tijdens en rondom deze week wordt er in Fairtrade Gemeente Sittard-Geleen extra aandacht geschonken aan Fairtrade met een uitgebreid programma aan activiteiten.
Lees meer...

Fairtrade Sittard GeleenOp 31 oktober vindt in de nieuwe winkel van Cayboo, aan de Steenweg 7 in Sittard, een Fairtrade Coffee break plaats voor fairtrade geïnteresseerden. Een Fairtrade Coffee break is een laagdrempelige netwerkbijeenkomst. Deze wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Fairtrade Week die dit jaar plaatsvindt van 27 oktober tot en met 4 november.
Lees meer...

Fairtrade etiket Heerlen 300pxOp 8 september organiseren Heerlen Mondiaal en de Werkgroep Fairtrade Heerlen een Fairtrade Markt op de Bongerd. Onder het genot van een kop fairtrade koffie, thee of frisdrank komen bezoekers meer te weten over het belang van fairtrade en welke rol bedrijven, organisaties en consumenten daarin kunnen spelen. Ook wordt aandacht besteed aan de Global Goals van de Verenigde Naties. 

Programma

11.00 uur opening door djembégroep Kumpo 

13.00 uur workshop djembé door Robin Zalm 

14.15 uur optreden van het Limburgs Afrikakoor Kwimba Zabula op onder leiding van Bobby Gouveia     

16.30 uur einde

 

Waarom fairtrade?

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus: geen kinderarbeid, geen extreem lange werkdagen, regelmatig pauze en aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen. Boeren en producenten verdienen genoeg om hun gezin onderdak, kleding, voeding, medische hulp en onderwijs te kunnen bieden. Door een fairtrade product te kopen, draag je bij aan de ontwikkeling van mensen die daardoor aan de armoede ontsnappen.

Heerlen
De gemeente Heerlen heeft een motie aangenomen waarin het streven staat om Fairtrade Gemeente te worden. Om de titel te kunnen halen, moet een groot aantal bedrijven en organisaties in de gemeente fairtrade producten gebruiken en/of verkopen. COS Limburg speelt een ondersteunende rol in het streven om in Heerlen de titel Fairtrade Gemeente te behalen. Fairtrade Regio Parkstad, waar Heerlen onderdeel van uit maakt, is een initiatief van en wordt mede mogelijk gemaakt door PLUS Supermarkten. 

logo verticalOp zondag 8 juli opende het Global Goals House haar deuren tijdens het Glanamundo Wereldfestival in Geleen. Het  pop-up Global Goals House betrekt mensen op een laagdrempelige manier bij de Global Goals. De Global Goals, of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, zijn wereldwijde afspraken die in 2015 door de Verenigde Naties zijn gemaakt en die tot doel hebben om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.
 
Lees meer...

COS Limburg ziet het als een belangrijke verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u gebruik maakt van onze diensten en van onze website www.coslimburg.nl.
U dient zich ervan bewust te zijn dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van onze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren. COS Limburg zal uw persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG -, alsmede overige toepasselijke wet- en regelgeving.

Lees meer...

upgradeslogo150pxNet als voorgaande jaren organiseerde diverse groepen jongeren weer Upgrade activiteiten tijdens Bevrijdingsfestival Limburg. Zo vonden er onder andere Upgrades plaats die werden uitgevoerd door leerlingen van Nt2 Mundium College Roermond, studenten van IFMSA Maastricht en door jongeren van welzijnsorganisatie Wel.kom.

Lees meer...

BF Limburg 2018 ev logoCafé le Liberté heeft ieder jaar een ander uiterlijk, maar hetzelfde doel. Bezoekers gaan met elkaar in discussie over de betekenis van democratie, vrede en vrijheid. Een grote wagen in Mondriaan-stijl met een gezellig terras vol rode, gele, blauwe en zwarte tafels en stoelen is dit keer het decor. Leerlingen van NT2 Mundium Colllege zijn de stamgasten. Bezoekers kunnen met hen ‘speeddaten’. De leerlingen komen onder andere uit Eritrea, Syrië en Afghanistan en weten als geen ander dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn.

Lees meer...

BF Limburg 2018 ev logoCOS Limburg organiseerde op 5 mei zoals ieder jaar ‘het Plein van de Vrijheid’ op het Munsterplein in Roermond. Hier kunnen bezoekers speeddaten met een veteraan, meedoen aan spellen en knutselactiviteiten, in debat gaan over maatschappelijke onderwerpen zoals met de Peacetest en de nieuwstest van World’s best News en praten over vrijheid bij de tent van Geef vrijheid door en in Café la Liberté. Stichting Wel.kom en Kunstbende Limburg zorgen voor de muzikale invulling om het toch al sfeervolle plein nóg gezelliger te maken.

Lees meer...

COS Actueel